- 25 Şubat 2026
Mersin Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü İle Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Koordinesinde Kurum Personeline Yönelik Olarak Planlanan “Stresle Mücadele” Eğitiminin 2. Oturumu Gerçekleştirildi.
Mersin Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü İle Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Koordinesinde Kurum Personeline Yönelik Olarak Planlanan “Stresle Mücadele” Eğitiminin 2. Oturumu Gerçekleştirildi.
Uzman Psikolog İlknur Demirkol Şen eşliğinde düzenlenen ikinci oturumda; stresle başa çıkma yöntemleri detaylı şekilde ele alınarak, ilk oturumda paylaşılan teorik bilgilerin uygulamaya aktarılması sağlandı. Katılımcılarla birlikte günlük iş hayatında karşılaşılan stres faktörleri üzerinden örnek çalışmalar yapılarak, çözüm odaklı yaklaşımlar değerlendirildi.
Program kapsamında özellikle; zaman yönetimi becerilerinin geliştirilmesi, etkili iletişim tekniklerinin güçlendirilmesi, nefes ve gevşeme egzersizlerinin uygulamalı olarak deneyimlenmesi ve psikolojik dayanıklılığın artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Katılımcıların aktif katılım sağladığı oturumda, stres anında uygulanabilecek pratik yöntemler üzerinde duruldu.
Yoğun iş temposu içerisinde ruh sağlığının korunması, motivasyonun artırılması ve kurumsal verimliliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen eğitimin ikinci oturumunun da personel açısından faydalı ve verimli geçtiği değerlendirilmektedir.
Kurumlar arası iş birliğiyle sürdürülen eğitim programının, çalışanların mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlamaya devam etmesi hedeflenmektedir.